Monday, 12 November 2012

aku kembali~

ASSALAMUALAIKUM...


fina
lly aku muncul balik lepas lame menghilangkan diri kan???aku menyepi bukan sebab pe...xde mase nak menaip2 ni..lagipun aku bukan minat sgt dengan blog2 ni...sekadar menaip tuk suke-suke..aku xde pape sgt nk dicoretkan jus tuk bercerita tentang hidupku sebagai seorang STUDENT NURSE di KKNC.


believe or not yang sampai sekarang pun aku masih tak dapat bukak aty aku tuk terima kenyataan yang aku dh ditetapkan olehNYA tuk jadi seorang JURURAWAT.aku x minat semua ni.. tapi bile dah buat kerja tu aku boleh je jalankan tanggungjawab aku..Jage orang sakit,mandikan diaorang,cucuk diaorang,cuci luka diaorang...macam2 aku dah buat..kadang-kadang seronok tapi kadang-kadang menyakitkan hati jgk..tapi yang membuat aku bertahan sampai sekarang adalah KESABARAN..

aku sekarang dah sem 4..mean aku ada 2 sem lagi sblom qualify tuk jd staffnurse..OMG!!!perkara paling aku takut n semua jururawat pelatih akan takut..nak dijadikan cite aku ni kira orang yang bertuah jugak la..sepanjang aku praktikal kat wad baru sekali aku pernah uruskan jenazah..alhamdulillah YA ALLAH....tu pun setahun yang lepas sbb nk dapatkan cross..

untuk sem 4 ni aku kne kerje kat klinik dan akan start keje shift malam untuk 3 malam...keje shift malam???aku excited sgt nk rase camne kerje malam ni...aku adalah group yang last akn kerje malam di wad PUTERI, HOSPITAL RAJA PEREMPUAN ZAINAB 2,KOTA BHARU,KELANTAN...tapi malangnya sebelum aku keje malam tu aku plak demam...berape hari aku x bangun dari katil sebab x larat sgt...aku dh resah fikir macam mana aku nk start keje malam ni...nasib baik la aku ada rumate merangkap kawan2 baik aku yg setia menjaga aku mase aku sakit tu...

tibenye hari yg dijanjikan aku pun prgi la keje...dgn berbekalkan BURGER abg kamal n air nescafe tuk halang aku dr tertdo dan lapar yang amat nanti..maklum lar keje malam ni lame..dr pukul 9 malam-7 pgi...10 jam aku kena bersengkang mata..dalam sejarah hidup aku ni aku x pernah xtidur malam..paling lewat pun aku akan tidur dalam pukul 3...tapi jarang sangat la..

sampai2 je ambik report then terus buat keje...first time pengalaman aku kejutkan orang kul3,4 pgi tuk jalankan tugas aku.dan sepanjang 3 malam bekerja aku x tidur langsung...mata aku cerah semacam je..ada jugak 1 malam tu aku rase nak collapse (pengsan) sbb terlalu hypo...rasenye kalu cek g/m aku time tu bacaan dia mgkin dapat 1.0mmol/L je..hehehehe...kecian rakan sekerja aku...dah la kitaorang 2 orang je student kat wad tu..semua keje kitaorang yg buat..penat x terkire...balik je keje kul 7 pagi tu,pergi makan kat dewan makn,mandi then bush bju uniform...lepas tu xde nk stdy2 dh...aku terus tidur....aku cume bangun time mkn tngahri n petang je..teruk giler rase diri ni....

tu jela coretan aku tuk kali ni..ada masa aku cerita lagi tentang kehidupan seorang jururawat ni...:)

Monday, 23 January 2012

jangan RAMPAS dia~

Assalamualaikum..
ketika hati sedang mekar ada plak org pergi kacau daun...aishhhh...geram btol aku ngn minah ni...asal ngn ko ha????sedap2 hati je nk rampas org yang aku cintai...ko xde harga diri ke???terkinje2 mengharapkan cinta org yang x mencintai ko....ni lar pnca kemarahan aku...bkn sng aku nk mrh2 org tp jgn cbe nk uji kesbrn aku...kcian ko ekk..ko xtaw pape pun psal aku tp aku taw sal ko....ko cri masalah ngn aku disbbkan notes2 ko tu...aku x ske bce ko taw x..ko sngja tlis sbb nk suh org yang ko cinta tu bce kan..taw isi hati ko....apa pun yang prnh dia ucpkan kat ko aku x taw..ntah dia jgk prnh ckp dia cintakan ko ke nk jdkan ko isteri dia ke aku xtaw tp yang pst skrg aku ykin cinta dia milik sape...
tolonglar lepaskan dia...jgn mengharapkan dia lagi....aku rse dia sndri dh gtaw ko yang dia cntakan org len..cme ko je yang xleh trime...ko over act taw x....ko ingt org ske ke ngn prangai ko tu...ble org dh ckp dia xnk ko lg jgn terhegeh2..kalau aku jd ko pun kan aku akn surrender....btpe mencintai org yang x cintakan ko...buang mse je...aku xde lar nk marahkan ko smpai gler2 cme aku nk ko berenti berharap je...tolong jgn sekse hati aku dgn kate2 ko tu...aku x ske...maaf ekkk.... entri ni tuk ko VVT....